Vepřový řízek v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek v těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Bramborová kaše |
3 špetka | Kmín drcený |
60 ml | Mléko polotučné |
25 g | Mouka polohrubá |
70 g | Sádlo škvařené |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 224,4mg |
Draslík | 837,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 268,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na 5 stejných plátků, trochu naklepeme. |
2 | Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, přisypeme strouhanku a tolik mouky, aby vzniklo hustší těstíčko. |
3 | Plátky masa osolíme, okmínujeme a namočíme v těstíčku. Na pánvi rozpálíme sádlo a jednotlivé plátky v něm osmažíme po obou stranách dozlatova. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší. |
Tady tento recept za sebe doporučit nemůžu. Těstíčko vždy dělávám s použitím hladké mouky. Kombinace pohohrubé mouky a hlavně strouhanky se mi neosvědčila. Z množství na dvě porce se mi podařil obalit jeden řízek a to jsem ještě musela skrz hustoty přidat mléko a naředit. Strouhanka tekutinu vsákne. Taky jsem přidala trošku soli. Kmín jsem na maso dala, ale moc mi k tomuto jídlu nesedí. Jinak je v ingrediencích málo sádla na smažení, dva velké řízky se na necelých osmi gramech opravdu neusmaží. Dávám vyšší vrstvu, může se použít i olej. Pro větší jedlíky doporučuji počítat s větším množstvím bramborové kaše. Jinak jde použít i jiné vepřové maso, např krkovička nebo kotletka. Většinou ale dělávám z kuřecího masa.