Vepřový řízek přírodní s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek přírodní s vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26475 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 345,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 352,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek přírodní s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na pět plátků, na okrajích trošku nařízneme, naklepeme, osolíme a opeříme. |
2 | Zprudka usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Nyní zmírníme oheň, zaprášíme moukou, přisypeme nadrobno posekanou šalvěj, podlijeme trochou vývaru a podusíme 10 minut. Podléváme podle potřeby, šťáva by měla být středně hustá. Nakonec na každý plátek rozbijeme vejce, necháme ztuhnout bílek, žloutek zůstane mírně tekutý. |
Poznámka
Podáváme se smaženými hranolkami.