Jednoduchý recept

Vepřový řízek přírodní s vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26475
Kategorie: Maso

Ingredience

150 ml Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
5 g Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 295kJ
11% Sacharidy 38 g
69% Tuky 51 g
22% Sodík 430 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vepřový řízek přírodní s vejcem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na pět plátků, na okrajích trošku nařízneme, naklepeme, osolíme a opeříme.

2

Zprudka usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Nyní zmírníme oheň, zaprášíme moukou, přisypeme nadrobno posekanou šalvěj, podlijeme trochou vývaru a podusíme 10 minut. Podléváme podle potřeby, šťáva by měla být středně hustá. Nakonec na každý plátek rozbijeme vejce, necháme ztuhnout bílek, žloutek zůstane mírně tekutý.

Poznámka

Podáváme se smaženými hranolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept