Recept

Čekankové karbanátky s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26476
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

omáčka pomerančová
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 dl Pomerančová šťáva
omáčka malinová
2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 dl Ocet malinový
1 dl Olej sezamový
1 špetka Sůl
omáčka s cibulí
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Koření pěti vůní
1 dl Omáčka sójová
Čekankové karbanátky s jablky
500 g Čekanka
2 ks Jablka
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 dl Olej slunečnicový
80 g Slunečnice - semena
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 537kJ
8% Sacharidy 29 g
70% Tuky 52 g
13% Sodík 255 mg
19% Bílkoviny 11 g

Čekankové karbanátky s jablky postup přípravy receptu:

1

Z puku čekanky kadeřavé vyřízneme koštál a vnitřní listy omyjeme a rozebereme a důkladně osušíme. Pak je nadrobno pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaná jablka, slunečnicová semena, žloutek, sůl, mouku a vyšlehaný tuhý sníh z bílku a směs dobře vymícháme.

2

V pánvi si rozehřejeme slunečnicový olej. Lžicí nabíráme čekankovou směs, kterou vložíme na rozpálený olej a hned je upravíme na malé karbanátky a usmažíme z každé strany (přibližně 1-2 minuty) dozlatova.

3

Ke karbanátkům si připravíme tři druhy omáček.

4

První omáčku si připravíme z ohřáté pomerančové šťávy, kterou dáme do misky a přimícháme do ní lžičku arašídového oleje, lžíci mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření a drobně pokrájené koliandrové lístky.

5

Druhou omáčku si připravíme tak, že v kastrolku si ohřejeme sójovou omáčku a rozpustíme v ní cukr a okořeníme směsí pěti koření. Nevaříme.

6

Na třetí omáčku si smícháme v misce malinový ocet, sezamový olej, cukr, špetku soli a na kolečka pokrájenou cibulovou nať.

7

Karbanátky podáváme se všemi druhy omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept