Čekankové karbanátky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankové karbanátky s jablky
Čekankové karbanátky s jablky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26476 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
omáčka pomerančová | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 dl | Pomerančová šťáva |
omáčka malinová | |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 dl | Ocet malinový |
1 dl | Olej sezamový |
1 špetka | Sůl |
omáčka s cibulí | |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
1 dl | Omáčka sójová |
Čekankové karbanátky s jablky | |
500 g | Čekanka |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
80 g | Slunečnice - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 531,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 14,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Paprika mletá sladká, Pomerančová šťáva, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Olej sezamový, Sůl, Cukr třtinový, Čekanka, Jablka, Olej slunečnicový, Slunečnice - semena, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet malinový, Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankové karbanátky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Z puku čekanky kadeřavé vyřízneme koštál a vnitřní listy omyjeme a rozebereme a důkladně osušíme. Pak je nadrobno pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaná jablka, slunečnicová semena, žloutek, sůl, mouku a vyšlehaný tuhý sníh z bílku a směs dobře vymícháme. |
2 | V pánvi si rozehřejeme slunečnicový olej. Lžicí nabíráme čekankovou směs, kterou vložíme na rozpálený olej a hned je upravíme na malé karbanátky a usmažíme z každé strany (přibližně 1-2 minuty) dozlatova. |
3 | Ke karbanátkům si připravíme tři druhy omáček. |
4 | První omáčku si připravíme z ohřáté pomerančové šťávy, kterou dáme do misky a přimícháme do ní lžičku arašídového oleje, lžíci mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření a drobně pokrájené koliandrové lístky. |
5 | Druhou omáčku si připravíme tak, že v kastrolku si ohřejeme sójovou omáčku a rozpustíme v ní cukr a okořeníme směsí pěti koření. Nevaříme. |
6 | Na třetí omáčku si smícháme v misce malinový ocet, sezamový olej, cukr, špetku soli a na kolečka pokrájenou cibulovou nať. |
7 | Karbanátky podáváme se všemi druhy omáčky. |