Dušená zelenina s chilli a sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená zelenina s chilli a sezamem
Dušená zelenina s chilli a sezamem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26478 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
zeleninový vývar | |
---|---|
0,5 dl | Balsamico ocet |
125 g | Brokolice |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
125 g | Kapusta růžičková |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
125 g | Květák |
3 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Okurka salátová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
pasta | |
5 ks | Česnek |
6 ks | Chilli paprička sušená |
2 ks | Cibule |
0,8 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
na posypání | |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr krupice, Kukuřice cukrová nakládaná, Květák, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Olej arašídový (podzemnicový), Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kapusta růžičková, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená zelenina s chilli a sezamem postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, necháme okapat. Brokolici s květákem rozdělíme na růžičky. Růžičkovou kapustu rozkrojíme na poloviny. Mrkev a salátovou okurku nakrájíme na kolečka. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno, dáme do hmoždíře. |
3 | Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké nudličky, které též dáme do hmoždíře. Vše utlučeme na jemnou pastu, kterou dáme do woku na rozehřátý olej, krátce opečeme (3 minuty) a odstavíme. |
4 | V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, cukrem a solí. V horké vodě postupně zeleninu (každou zvlášť) předvaříme 1-2 minuty, sítkem ji vyjmeme a dáme ji na pastu, kterou máme ve woku. Přimícháme scezenou sterilovanou kukuřici a na zeleninu nalijeme zeleninový vývar, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 2 minuty. Dochutíme solí. |
5 | V menší pánvi si nasucho opražíme sezamová semínka. |
6 | Dušenou zeleninu vyjmeme z pánve a upravíme ji na talířích. Posypeme sezamovými semínky a podáváme. |