Jednoduchý recept

Lívanečky z pohankové mouky obložené lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 91 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 26481
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

7 g Droždí sušené
70 g Losos uzený
400 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pohanková
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 757kJ
14% Sacharidy 51 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 250 mg
33% Bílkoviny 19 g

Lívanečky z pohankové mouky obložené lososem postup přípravy receptu:

1

Obě prosáté mouky v míse smícháme s droždím, solí, vlažným mlékem, v němž jsme rozmíchali jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek dáme stranou). Těsto řádně promícháme a dáme pod utěrkou vykynout. Do vykynutého těsta vmícháme středně ušlehaný bílek.

2

Silnostěnnou pánev rozehřejeme, vytřeme olejem a klademe lžící těsto o velikosti osmi centimetrů v průměru. Hotové lívanečky necháme na teple.

3

Lívanečky poklademe hustou smetanou a plátky uzeného lososa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept