Lososová omeleta se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososová omeleta se zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26483 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
180 g | Chřest zelený |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
120 g | Hrášek mražený |
90 g | Karotka baby |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 g | Losos - filety |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
6 kávová lžička | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 364,8mg |
Draslík | 977,9mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citrony, Hrášek mražený, Karotka baby, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososová omeleta se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci necháme přejít varem lososa, kterého jsme zbavili kostí a stáhli kůži. Povaříme se snítkou petržele, tymiánu, nakrájenou menší cibulí, pokrájenou polovinou řapíku celeru, nakrájenou mrkví, zrnky pepře. Poté hrnec necháme asi pět minut odstát. Maso z vývaru vyndáme a rozebereme na kousky. Vývar nepoužijeme. |
2 | V osolené vodě dvě minuty vaříme pokrájený chřest. Poté jej rychle zchladíme vodou, scedíme a odložíme. Ve vývaru z chřestu povaříme rozpůlenou mladou mrkev, po pěti minutách ji v cedníku prolijeme studenou vodou, scedíme a odložíme. |
3 | Máslo rozpustíme na pánvi s ohnivzdorným držadlem, na másle restujeme kolečka cibule, dokud nezměknou, poté přidáme pokrájený česnek a dvě snítky tymiánu. Po minutě restování přidáme odloženou mrkev, chřest a hrášek. Směs řádně prohřejeme. Do směsi vmícháme našlehaná vejce, posekanou petrželovou nať a kopr, kousky lososa, ochutíme pepřem, solí a pod poklicí řádně prohřejeme, poté vložíme pod gril a zhruba pět minut grilujeme, dokud omeleta nezezlátne. |
4 | Omelety nakrájíme na trojúhelníky a horké servírujeme s dílky citronu, kysanou smetanou, hlávkovým salátem a pečivem. |