Papriky s rajčaty na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky s rajčaty na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26484 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Celer - nať |
6 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pistácie |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno portské |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 556,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř bílý, Pistácie, Rajčata, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Olej olivový, Omáčka sojová světlá, Petržel - nať, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky s rajčaty na víně postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semen a pokrájíme na proužky. |
2 | Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. |
3 | Omyté petrželové s celerovými lístky pokrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky. |
4 | V pánvi si rozpálíme olej. Nejdříve krátce orestujeme papriky a zázvor. Pak přidáme pokrájená rajčata, promícháme s paprikou, posypeme petrželovou a celerovou natí, osolíme, opepříme, ochutíme cukrem, přilijeme portské víno, znovu promícháme a dusíme pod poklicí přibližně 3-5 minuty. Nakonec přidáme sójovou omáčku, slané pistáciové oříšky. Dobře zeleninu promícháme, upravíme na talíře a podáváme. |
Vynikající