Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 26485
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Lilek
2 polévková lžíce Ocet jablečný
8 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Sherry brandy

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 032kJ
9% Sacharidy 31 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 10 mg
6% Bílkoviny 4 g

Lilky v karamelu postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, odřežeme stopku a rozkrájíme na větší kostky (3-4 cm), které osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je v sítě promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme.

2

Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.

3

Ve woku si rozehřejeme 3 lžíce oleje, kterým potřeme stěny pánve a polovinu lilků restujeme do doby, až zhnědnou. Vyjmeme je, dáme na papírovou utěrku a to samé uděláme s druhou polovinou lilků. Pak na lžíci oleje osmažíme cibuli s česnekem dozlatova, přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Potom přidáme lilky, které promícháme s karamelem, přidáme sójovou omáčku, jablečný ocet a Sherry brandy. Vše znovu důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme do doby, až lilky nasáknou všechnu tekutinu.

Poznámka

Lilky v karamelu podáváme s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept