Makedonský masový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makedonský masový koláč
Makedonský masový koláč
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
100 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Telecí kýta |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 243,7mg |
Draslík | 387,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 142,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makedonský masový koláč postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme vařit na mírném ohni, dokud se maso neuvaří doměkka. |
2 | V misce rozšleháme škrob s mlékem a za stálého míchání přilijeme k masu a odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme vejce, sýr, sůl a muškátový oříšek. |
3 | Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 5 plátků pomazaných rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Na ně navršíme masovou směs a přikryjeme zbylými pomazanými pláty těsta. Potřeme zbylým máslem, nařízneme náznak porcí a necháme asi 40 minut péct ve středně vyhřáté troubě. |