Kuře na medu a hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na medu a hořčici
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26498 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
80 g | Hořčice |
8 ks | Kuřecí prsa |
80 g | Mák mletý |
60 g | Máslo čerstvé |
80 g | Med včelí |
15 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 274,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Med včelí, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Mák mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na medu a hořčici postup přípravy receptu:
1 | Kuře nasekáme na porce a dáme do pekáče. Všechny ostatní suroviny kromě máku důkladně promícháme. Polovinou směsi potřeme porce kuřete. |
2 | Maso pečeme v troubě na 200 °C zhruba 15 minut. |
3 | Potom porce kuřete opatrně obrátíme a zbylou směs s hořčicí a medem naneseme na jejich druhou stranu. |
4 | Porce kuřete posypeme mákem a pečeme ještě dalších 15 minut. |
5 | Hotové kuře podáváme přelité vypečenou šťávou. Podáváme se salátem z rajčat a kukuřice. |