Recept

Sváteční kuře na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26499

Ingredience

1 kg Brambory
3 ks Cuketa
1 ks Kuře
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
40 g Rajčata
20 g Rozmarýn čerstvý
170 g Sýr Feta
5 g Sůl
600 ml Vývar drůbeží
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,012 kcal
Kilojoule 4 234kJ
9% Sacharidy 32 g
81% Tuky 61 g
49% Sodík 976 mg
109% Bílkoviny 62 g

Sváteční kuře na zelenině postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvolníme kůži na prsou a vytvoříme velkou kapsu na nádivku.

2

Rozmarýn nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem feta, pastou ze sušených rajčat a máslem a vzniklou nádivkou vyplníme kapsu na kuřeti. Kuře pečeme v troubě na 190 °C zhruba 1 a 1/2 hodiny zakryté alobalem. Po 40 minutách pečení přidáme ke kuřeti zeleninu (česnek rozebereme na stroužky). Zeleninu pokapeme olejem, zastrkáme do ní několik snítek rozmarýnu, osolíme ji a opepříme. Ke konci pečení odstraníme alobal, aby vznikla zlatá kůrčička.

3

Kuře upravíme na mísu a obložíme zeleninou. Z pekáče odebereme tuk a do šťávy vnícháme mouku. Povaříme 2 minuty, potom šťávu postupně zředíme vývarem. Přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Omáčku procedíme a podáváme ke kuřeti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept