Sváteční kuře na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční kuře na zelenině
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26499 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
10 stroužek | Česnek |
3 ks | Cuketa |
1 ks | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Rajčata |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
170 g | Sýr Feta |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 234,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Kuře, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Feta, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční kuře na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvolníme kůži na prsou a vytvoříme velkou kapsu na nádivku. |
2 | Rozmarýn nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem feta, pastou ze sušených rajčat a máslem a vzniklou nádivkou vyplníme kapsu na kuřeti. Kuře pečeme v troubě na 190 °C zhruba 1 a 1/2 hodiny zakryté alobalem. Po 40 minutách pečení přidáme ke kuřeti zeleninu (česnek rozebereme na stroužky). Zeleninu pokapeme olejem, zastrkáme do ní několik snítek rozmarýnu, osolíme ji a opepříme. Ke konci pečení odstraníme alobal, aby vznikla zlatá kůrčička. |
3 | Kuře upravíme na mísu a obložíme zeleninou. Z pekáče odebereme tuk a do šťávy vnícháme mouku. Povaříme 2 minuty, potom šťávu postupně zředíme vývarem. Přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Omáčku procedíme a podáváme ke kuřeti. |