Jednoduchý recept

Milánské dršťky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 265
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
100 g Cibule
1300 g Dršťky syrové
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,6 g Muškátový květ
0,6 g Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
20 g Sůl
35 g Šunka dušená
35 g Sýr Eidam cihla 40%
100 g Tuk
650 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 096kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
46% Sodík 920 mg
33% Bílkoviny 19 g

Milánské dršťky postup přípravy receptu:

1

Hovězí dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme na menší kusy. Vložíme je do vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vícekrát vyměníme vodu.

2

Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na tenké nudle (4-5cm dlouhé).

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme mletý květ, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme ji. Přidáme ještě mletý pepř, rajčatový protlak, utřený česnek a přelijeme vlažný vývar. Dobře rozšleháme, osolíme a nejméně 20 minut provaříme.

4

Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na nakrájené dršťky, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, omytou a rozsekanou petrželovou nať a vše povaříme.

5

Při podávání každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept