Recept

Pikantní burgur s okurkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 26505
Kategorie: Zelenina

Ingredience

vařený bulgur
150 g Bulgur
2 ks Česnek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Pikantní burgur s okurkou
1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
2,5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1,5 kávová lžička Pepř sečuánský
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 149kJ
13% Sacharidy 45 g
13% Tuky 10 g
22% Sodík 439 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pikantní burgur s okurkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci na másle rychle osmahneme promytý a odkapaný bulgur (tvrdá pšenice), zalijeme ho horkou vodou a 10 minut vaříme na střednim plameni. Během vaření přidáme očištěný česnek a zázvor. Všechna tekutina se musí vsáknout. Během vařeni nemíchame.

2

Omyjeme salátovou okurku a jarní cibulku. Okurky rozkrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme ji zešikma na větší plátky. Cibulku pokrájíme na kolečka. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno.

3

Ve woku na rozpáleném oleji cibulku s papričkou krátce osmažíme dozlatova, přidáme okurku, ochutíme solí, cukrem, sečuánským pepřem a sójovou omáčkou. Promícháme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.

4

Pak přidáme uvařený bulgur, opatrně promícháme a pokrm naložíme do misek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept