Pikantní burgur s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní burgur s okurkou
Pikantní burgur s okurkou
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26505 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
vařený bulgur | |
---|---|
150 g | Bulgur |
2 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Pikantní burgur s okurkou | |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2,5 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1,5 kávová lžička | Pepř sečuánský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 604,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Česnek, Voda pitná, Zázvor mletý, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka sojová světlá, Pepř sečuánský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní burgur s okurkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na másle rychle osmahneme promytý a odkapaný bulgur (tvrdá pšenice), zalijeme ho horkou vodou a 10 minut vaříme na střednim plameni. Během vaření přidáme očištěný česnek a zázvor. Všechna tekutina se musí vsáknout. Během vařeni nemíchame. |
2 | Omyjeme salátovou okurku a jarní cibulku. Okurky rozkrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme ji zešikma na větší plátky. Cibulku pokrájíme na kolečka. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno. |
3 | Ve woku na rozpáleném oleji cibulku s papričkou krátce osmažíme dozlatova, přidáme okurku, ochutíme solí, cukrem, sečuánským pepřem a sójovou omáčkou. Promícháme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut. |
4 | Pak přidáme uvařený bulgur, opatrně promícháme a pokrm naložíme do misek. |