Olihně v olivovém oleji a paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně v olivovém oleji a paprice
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26506 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
450 g | Olihně |
2 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 262,1mg |
Draslík | 336,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Olihně, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olihně v olivovém oleji a paprice postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka a chapadla překrojíme na poloviny. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, jemně nasekaný česnek asi 1 minutu za stálého míchání. Potom zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a smažíme je za častého promíchání asi 3 minuty. Podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. |