Jednoduchý recept

Olihně v olivovém oleji a paprice

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26506
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový
450 g Olihně
2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 503kJ
2% Sacharidy 7 g
3% Tuky 2 g
5% Sodík 109 mg
32% Bílkoviny 18 g

Olihně v olivovém oleji a paprice postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka a chapadla překrojíme na poloviny.

2

V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, jemně nasekaný česnek asi 1 minutu za stálého míchání. Potom zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a smažíme je za častého promíchání asi 3 minuty. Podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.

3

Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept