Slávky s rajčaty a chilli papričkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s rajčaty a chilli papričkou
Slávky s rajčaty a chilli papričkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 26507 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
30 g | Máslo čerstvé |
1800 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Mušle slávky, Rajčata, Šalotka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s rajčaty a chilli papričkou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme olej s máslem a přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, mletou papriku, nasekaný řapíkatý celer, rozdrcený česnek a očištěnou, nasekanou chilli papričku. Zvolna smažíme, aby cibule zkřehla. |
2 | Potom přidáme očištěné a omyté mušle, omytá, nakrájená rajčata a přilijeme víno. Promícháme a pod pokličkou vaříme asi 3 minuty. Odstraníme všechny slávky, které se neotevřou. |
3 | Pokrm upravíme do misek a posypeme nasekanou petrželkou. Ihned podáváme. |