Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26508
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
175 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
10% Sacharidy 35 g
50% Tuky 37 g
4% Sodík 84 mg
10% Bílkoviny 6 g

Omáčka Beurre blanc postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku přivedeme k varu bílé víno spolu s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, celým pepřem a bobkovým listem. Zvolna povaříme asi 5 minut a odstavíme z plotny.

2

Odvar procedíme přes jemný cedník do ohnivzdorné misky. Položíme ji nad kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Za stálého šlehání vmícháme studené máslo nakrájené na kostky. Když omáčka získá krémovou konzistenci, osolíme ji a opepříme.

3

Podáváme k pečeným a smaženým rybám nebo k zelenině povařené v páře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept