Kuřecí špízy na šafránu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí špízy na šafránu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 26509 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cibule červená |
3 ks | Citrony |
1000 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 112,7mg |
Draslík | 690,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí špízy na šafránu postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Olej prošleháme s citronovou kůrou, citronovou šťávou (2 lžíce) a šafránem rozmíchaným s 1 lžící horké vody. Osolíme, opepříme a přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Směsí přelijeme kousky kuřete, promícháme, mísu přikryjeme fólií a necháme v chladničce do druhého dne. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme do něj 1 lžíci citronové šťávy. |
3 | Maso vyjmeme z marinády a napícháme na předem namočené špejle. Spolu s cibulemi vložíme na gril, obrátíme a potřeme citronovým máslem. |
4 | Opečené špízy upravíme na talíře, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme. |