Kuřecí prsíčka s pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka s pancettou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 26510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Kapary |
800 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
12 ks | Olivy černé |
225 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 32g |
Draslík | 807,4mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pancetta, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka s pancettou postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí prsa poprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a zvolna smažíme oloupaný, nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou pancettu asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme stranou. |
3 | Do pánve vložíme kuřecí maso a opečeme z obou stran. Vrátíme zpět česnek a pancettu, přidáme ocet, kapary, na kousky nakrájené olivy a nasekaný tymián. Pod pokličkou zvolna vaříme 35 minut. Potom maso vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | Do pánve přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minutys do zhoustnutí. |
5 | Kuře upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou. |