Pórkový sýrový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový sýrový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26511 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
800 g | Pórek |
6 g | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 158,3mg |
Draslík | 321,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový sýrový koláč postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájený pórek a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím připravíme další suroviny do náplně. V míse smícháme vajíčka, pokrájený sýr, sůl, pepř, nasekanou petrželku a mléko. Nakonec přidáme osmažený pórek. |
3 | Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Jednotlivé pláty pomažeme rozpuštěným máslem a polovinu z nich dáme na dno pekáče. Na ně navršíme pórkovou náplň a zakryjeme druhou polovinou plátů. Zbytkem másla pomažeme povrch koláče a pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |