Recept

Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26512

Ingredience

bylinková omáčka
2 ks Ančovičky konzervované
60 g Bazalka
1 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
120 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Karotka
600 g Kuřecí prsa
70 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 196kJ
2% Sacharidy 9 g
48% Tuky 36 g
54% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytá kuřecí prsa vložíme do pekáče a přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, nadrobno nakrájenou karotku, na kousky nakrájený celer a snítku petržele - zbylou petržel použijeme na omáčku. Přilijeme vodu, pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout ve šťávě.

2

Na omáčku vložíme všechny přísady do mixeru, krátce rozmixujeme a potom zvolna přiléváme olej.

3

Kuřecí prsa podáváme bez šťávy, nakrájená na plátky a přelitá omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept