Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
bylinková omáčka | |
---|---|
2 ks | Ančovičky konzervované |
60 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
120 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou | |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Karotka |
600 g | Kuřecí prsa |
70 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 990,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Ocet vinný červený, Sůl, Celer řapíkatý, Cibule, Karotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Kuřecí prsa, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa vložíme do pekáče a přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, nadrobno nakrájenou karotku, na kousky nakrájený celer a snítku petržele - zbylou petržel použijeme na omáčku. Přilijeme vodu, pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout ve šťávě. |
2 | Na omáčku vložíme všechny přísady do mixeru, krátce rozmixujeme a potom zvolna přiléváme olej. |
3 | Kuřecí prsa podáváme bez šťávy, nakrájená na plátky a přelitá omáčkou. |