Recept

Pórkový koláč s rýží a jogurtem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 26513

Ingredience

250 g Jogurt bílý
1 l Mléko polotučné
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
20 ml Olej rostlinný
1 kg Pórek
200 g Rýže dušená
250 g Sýr Eidam cihla 30%
800 g Sýr balkánský
8 g Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,199 kcal
Kilojoule 5 016kJ
35% Sacharidy 127 g
72% Tuky 54 g
80% Sodík 2 g
91% Bílkoviny 51 g

Pórkový koláč s rýží a jogurtem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, octa, 3 lžic oleje a špetky soli. Dobře prohněteme, přidáme vodu podle potřeby, aby těsto bylo hladké a necháme odležet.

2

Mezitím si připravíme náplň. Do velké mísy nasypeme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhané nebo nadrolené sýry, dušenou rýži a dobře promícháme. Přidáme jogurt, vejce, mléko, pepř, sůl, část rozpuštěného másla a zbytek oleje. Důkladně promícháme, aby se suroviny propojily.

3

Z těsta vyválíme 6 plátů, které střídavě klademe do formy a prokládáme náplní, až posledním koláč zakryjeme. Pomažeme ho rozpuštěným máslem, uprostřed nařízneme do kříže a pečeme 50 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept