Sýrový koláč z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový koláč z listového těsta
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26516 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
9 dl | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Sýr balkánský |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 579,1mg |
---|---|
Cholesterol | 73,4mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 95,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr balkánský, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový koláč z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, smícháme s moukou a za stálého míchání přiléváme studené mléko až vznikne hladká kaše. Odstavíme z plotny, necháme lehce vychladnout, poté přidáme strouhaný sýr a nadrolený balkánský sýr a vejce, důkladně promícháme. Z listového těsta rozválíme pláty, které nařežeme podle velikosti pekáče. Každý zvlášť namažeme rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Na dno pekáče poklademe první polovinu plátů, na ně navršíme sýrovou směs, přikryjeme druhou polovinou plátů. Povrch pomažeme zbytkem rozpuštěného másla a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu až povrch zrůžoví. |