Kotlety s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety s pivem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Bramborová kaše |
2 stroužek | Česnek |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
60 g | Sádlo škvařené |
10 g | Solamyl |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
5 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 243,0mg |
Draslík | 697,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 312,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety s pivem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety u kosti nařízneme, mírně naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce, do rozšlehaných vajec, ve kterých budeme kotlety namáčet, přilijeme pivo, přisypeme solamyl a trochu strouhaného sýra. Dobře promícháme a kotlety v takto upravených vejcích namočíme. Nakonec obalíme ve strouhance. Tento postup ještě jednou zopakujeme. |
2 | Takto obalené kotlety usmažíme v rozpáleném sádle a podáváme s bramborovou kaší. |
Asi jsem měla velké kotlety, protože ingredience na obalení a usmažení mi nestačily ani náhodou. Ale pro aspoň trošku zkušenou kuchařku nebude doplnění strouhanky atd. problém. Maso je ochucené dobře, pivo do vajíčka na obalování dávám téměř vždycky, sýr méně často a bylo to s ním dobré. Hodnotím kladně.