Recept

Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26525
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cuketa
1000 g Losos obecný
60 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
1 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 653kJ
5% Sacharidy 18 g
274% Tuky 206 g
18% Sodík 353 mg
96% Bílkoviny 54 g

Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi lehce orestujeme šafrán a dáme stranou.

2

V hlubokém rendlíku na másle mírně osmažíme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky, pokrájený česnek, pepř, sůl a svazeček bylinek. V jiném rendlíku svaříme vodu s vínem. Po 2 minutách varu směs vlijeme do rendlíku se zeleninou a 5 minut povaříme. Poté dáme stranou a vyjmeme ze zeleniny svazek bylinek. Na zeleninu rozložíme kousky lososa bez kůže a kostí, pod poklicí vše vaříme asi 5 minut. Poté do mísy přendáme maso se zeleninou, přelijeme trochou vývaru, přiklopíme a držíme na teple.

3

Do rendlíku se zbylým vývarem zašleháme kysanou smetanu, šafrán a 5 minut vaříme, abychom omáčku zredukovali. Hotovou máčku nalijeme na lososa se zeleninou, ozdobíme snítkou petržele a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept