Recept

Krůtí řízky po milánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26528

Ingredience

200 g Artyčoky sterilované
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
600 g Krůtí prsa
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
175 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
60 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
14% Sodík 280 mg
63% Bílkoviny 35 g

Krůtí řízky po milánsku postup přípravy receptu:

1

Mouku promícháme se solí a pepřem a ve směsi obalíme omyté, na řízky nakrájené krůtí maso. Přebytečnou mouku sklepeme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a smažíme na něm řízky po každé straně 3 minuty. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Do pánve přilijeme zbylý olej, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji 4 minuty. Přilijeme víno a za stálého míchání chvíli povaříme.

4

Vmícháme scezené artyčoky, rajčata, lístky bazalky a jen necháme přejít varem.

5

Krůtí řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept