Pečené křepelky na jablkách a calvadosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené křepelky na jablkách a calvadosu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 26533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
4 polévková lžíce | Calvados |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
8 ks | Křepelka |
15 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 248,5mg |
Draslík | 945,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Jablka, Křepelka, Muškátový oříšek, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené křepelky na jablkách a calvadosu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny. |
2 | Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře. |
3 | Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky. |
4 | Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky. |