Recept

Pečené křepelky na jablkách a calvadosu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26533
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Anglická slanina
4 polévková lžíce Calvados
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Jablka
8 ks Křepelka
15 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 193kJ
6% Sacharidy 23 g
53% Tuky 40 g
38% Sodík 765 mg
127% Bílkoviny 72 g

Pečené křepelky na jablkách a calvadosu postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny.

2

Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře.

3

Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky.

4

Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept