Kotlety se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26534 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 g | Celer - nať |
5 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
2 ks | Kapie |
2 ks | Karotka |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 548,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Chléb konzumní, Kapie, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané jablko bez jader, cibuli, kapii, karotku a celerovou nať pokrájíme nahrubo a umeleme na masovém strojku. |
2 | Kotlety nařízneme u kosti, posypeme solí a pomalu smažíme na másle po obou stranách asi 6 až 7 minut. Vyndáme z pánve a opepříme. Do másla v pánvi vložíme pomletou zeleninu a dusíme asi 4 minuty. |
3 | Kotlety rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou šťávou. Podáváme s chlebem. |