Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 26535
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Limetka
60 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
60 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
4% Sacharidy 14 g
29% Tuky 22 g
19% Sodík 389 mg
61% Bílkoviny 34 g

Telecí scaloppine postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku promícháme se solí a pepřem. Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme mezi 2 fólie a lehce naklepeme. Maso po obou stranách protáhneme v připravené mouce a zbylou mouku sklepeme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme 2/3 másla a olej a postupně smažíme řízky po každé straně 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Do pánve vlijeme víno, povaříme a přilijeme vývar a šťávu, kterou maso pustilo. Necháme chvíli probublávat do zhoustnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petržel, zbylé máslo a podle chuti osolíme a opepříme.

4

Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme, doplníme dílky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept