Recept

Vepřová panenka se zeleným chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26538

Ingredience

vařená rýže
1 ks Cibule
3 ks Hřebíček
150 g Rýže loupaná
1,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé
2,5 dl Vývar asijský
7,5 dl Vývar telecí
Vepřová panenka se zeleným chřestem
200 g Chřest sterilovaný
6 ks Cibule
60 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová panenka
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 935kJ
14% Sacharidy 52 g
25% Tuky 19 g
51% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Vepřová panenka se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

K tomuto lahodnému pokrmu si nejdříve uvaříme rýži.

2

Rýži dobře promyjeme nejdříve ve studené vodě, potom ji v sítě propláchneme vařící vodou. Do hrnce nalijeme 7,5 dl telecího vývaru s 2,5 dl asijského vývaru, vložíme do něj 150 g promyté rýže, přidáme celou očištěnou cibuli, sůl, 3 ks hřebíčku a 3 lžíce bílého vína. Zamícháme a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 15-20 minut.

3

Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Sterilovaný zelený chřest scedíme a necháme odkapat. Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

4

Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a opepříme.

5

Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji restujeme z každé strany plátky masa (2 minuty), potom maso vyjmeme a na zbylý tuk dáme zpěnit cibulku s česnekem. Pak na cibuli vrátíme plátky masa a za stálého míchání vše osmažíme dozlatova. Smažíme maximálně 3 minuty, následně opatrně přimícháme chřest (je křehký), který jsme si pokrájeli na 3 díly. Vše osolíme podle chuti, odstavíme z plotny a přimícháme horkou uvařenou rýži.

6

Porce vepřové panenky podáváme posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept