Vepřová panenka se zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka se zeleným chřestem
Vepřová panenka se zeleným chřestem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
vařená rýže | |
---|---|
1 ks | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
150 g | Rýže loupaná |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
2,5 dl | Vývar asijský |
7,5 dl | Vývar telecí |
Vepřová panenka se zeleným chřestem | |
2 ks | Česnek |
200 g | Chřest sterilovaný |
6 ks | Cibule |
60 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 30,6mg |
Draslík | 724,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 547,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Česnek, Chřest sterilovaný, Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar telecí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar asijský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka se zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | K tomuto lahodnému pokrmu si nejdříve uvaříme rýži. |
2 | Rýži dobře promyjeme nejdříve ve studené vodě, potom ji v sítě propláchneme vařící vodou. Do hrnce nalijeme 7,5 dl telecího vývaru s 2,5 dl asijského vývaru, vložíme do něj 150 g promyté rýže, přidáme celou očištěnou cibuli, sůl, 3 ks hřebíčku a 3 lžíce bílého vína. Zamícháme a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 15-20 minut. |
3 | Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Sterilovaný zelený chřest scedíme a necháme odkapat. Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. |
4 | Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a opepříme. |
5 | Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji restujeme z každé strany plátky masa (2 minuty), potom maso vyjmeme a na zbylý tuk dáme zpěnit cibulku s česnekem. Pak na cibuli vrátíme plátky masa a za stálého míchání vše osmažíme dozlatova. Smažíme maximálně 3 minuty, následně opatrně přimícháme chřest (je křehký), který jsme si pokrájeli na 3 díly. Vše osolíme podle chuti, odstavíme z plotny a přimícháme horkou uvařenou rýži. |
6 | Porce vepřové panenky podáváme posypané pažitkou. |