Salát z chřestu a pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z chřestu a pomerančů
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26539 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1000 g | Chřest zelený |
2 polévková lžíce | Olej hroznový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 hrst | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 209,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej hroznový, Olej slunečnicový, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Řeřicha, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z chřestu a pomerančů postup přípravy receptu:
1 | Spodní třetinu chřestu oloupeme a chřest nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 4 cm. Opékáme je na pánvi na slunečnicovém oleji za častého míchání asi 5 minut. Zalijeme pomerančovou šťávou a vínem, osolíme, opepříme a chvíli zvolna podusíme. Necháme vychladnout. |
2 | Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Šťávu zachytíme a smícháme ji s hroznovým olejem, solí a pepřem. |
3 | Chřest promícháme s dílky pomerančů, pokapeme zálivkou a posypeme omytou řeřichou. |