Italské rizoto na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské rizoto na bílém víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2654 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Houby sušené |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Rýže loupaná |
30 g | Sýr Parmezán |
1 špetka | Vegeta |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 11,7mg |
Draslík | 314,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 79,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Rýže loupaná, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské rizoto na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zesklovatíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špetku vegety. |
2 | Vysypeme propláchnutou rýži a opečeme. Přilijeme sklenku bílého vína. Postupně, jak se tekutina vsakuje, přiléváme vývar. |
3 | Do hotové rýže přidáme namočené, osmahnuté houby. |
4 | Na talíři rizoto ozdobíme nastrouhaným sýrem. |