Jednoduchý recept

Italské rizoto na bílém víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2654
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 hrst Houby sušené
0,5 l Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Olej stolní
200 g Rýže loupaná
30 g Sýr Parmezán
1 špetka Vegeta
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
17% Sacharidy 63 g
16% Tuky 12 g
31% Sodík 610 mg
23% Bílkoviny 13 g

Italské rizoto na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Na oleji zesklovatíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špetku vegety.

2

Vysypeme propláchnutou rýži a opečeme. Přilijeme sklenku bílého vína. Postupně, jak se tekutina vsakuje, přiléváme vývar.

3

Do hotové rýže přidáme namočené, osmahnuté houby.

4

Na talíři rizoto ozdobíme nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept