Jednoduchý recept

Slavnostní kotlety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 26541
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
150 g Cibule
2 špetka Kmín drcený
50 ml Koňak Armaňak
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové kotlety
50 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 414kJ
1% Sacharidy 5 g
45% Tuky 34 g
17% Sodík 349 mg
88% Bílkoviny 49 g

Slavnostní kotlety postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme, osušíme, u kosti nařízneme, trochu osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, cibuli s česnekem lehce osmažíme a vyndáme. Do pánve vložíme kotlety a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Kotlety vyjmeme, opepříme a na zbylém másle v pánvi usmažíme 5 volských ok z vajec.

3

Na talíře rozdělíme kotlety, na každou položíme jedno volské oko, porci kolem dokola obložíme smaženou cibulí a česnekem. Vše polijeme trochou vodky a koňaku. Při podávání zapálíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept