Slavnostní kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavnostní kotlety
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
2 špetka | Kmín drcený |
50 ml | Koňak Armaňak |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřové kotlety |
50 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 397,7mg |
Draslík | 830,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 284,5mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavnostní kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, osušíme, u kosti nařízneme, trochu osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, cibuli s česnekem lehce osmažíme a vyndáme. Do pánve vložíme kotlety a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Kotlety vyjmeme, opepříme a na zbylém másle v pánvi usmažíme 5 volských ok z vajec. |
3 | Na talíře rozdělíme kotlety, na každou položíme jedno volské oko, porci kolem dokola obložíme smaženou cibulí a česnekem. Vše polijeme trochou vodky a koňaku. Při podávání zapálíme. |