Malinový BBB sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový BBB sorbet
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 145 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 26542 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 460,0mg |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Maliny, Máta, Med včelí, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Malinový BBB sorbet postup přípravy receptu:
1 | Mražené maliny necháme povolit a rozmixujeme je na pyré v mixéru dohladka. Během míchání přiléváme 350 ml vody.(Aby pyré nebylo moc husté). |
2 | Vzniklou směs přecedíme přes sítko, abychom se zbavili semínek. |
3 | Scezenou směs dáme do hrnce a přidáme šťávu z 1 pomeranče, med a zbývajících 590 ml vody. Za stálého míchání přivedeme k varu. Potom hrnec sundáme a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu. |
4 | Směs dobře promícháme, nalijeme do nádoby a necháme přibližně na 12 hodin zmrazit. Každých pár hodin promícháme, aby směs ztuhla, a aby byla zároveň stále kašovitá. Po 12 hodinách směs opět rozmixujeme do hladké pěny. |
5 | Směs v nádobě necháme úplně ztuhnout do rána. |
6 | Když budeme připraveni podávat, seškrábeme sorbet vidličkou, aby byl nadýchaný. Na ozdobu můžeme použít snítku máty nebo čerstvou malinu. |
Poznámka
Před požitím malin počkejte alespoň 3 měsíce po odeznění příznaků.