Recept

Tykve se slaninou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26543

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
50 g Cukr třtinový
200 g Hlíva ústřičná
1 špetka Hřebíček mletý
1 špetka Muškátový oříšek
125 g Máslo čerstvé
2 ks Rozmarýn čerstvý
200 g Shiitake houby
1 polévková lžíce Sirup javorový
1 špetka Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Tykev
2 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 831kJ
13% Sacharidy 47 g
68% Tuky 51 g
27% Sodík 538 mg
29% Bílkoviny 17 g

Tykve se slaninou a houbami postup přípravy receptu:

1

Tykvím seřízneme vršky a semínka vydlabeme. Hlívy otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na kousky a podusíme na polovině másla.

2

Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s cukrem, solí, muškátem, skořicí a mletým hřebíčkem.

3

Vydlabané tykve uvnitř potřeme okořeněným máslem a javorovým sirupem. Naplníme je podušenými houbami, navrch poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a tykve vložíme do vymazané zapékací mísy. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, do výšky 3 cm přilijeme horkou vodu a pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

4

Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept