Recept

Tykvová polévka s pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26544

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř růžový celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
250 ml Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Tykev
500 ml Vývar zeleninový
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 785kJ
9% Sacharidy 34 g
6% Tuky 4 g
35% Sodík 690 mg
10% Bílkoviny 6 g

Tykvová polévka s pomeranči postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno posekanou cibuli, rozsekaný zázvor a na kostky nakrájenou dužinu tykve. Přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, poté polévku rozmixujeme.

2

Přilijeme pomerančovou šťávu a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a mírně osladíme.

3

Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, v teflonové pánvi rozehřejeme máslo a dílky pomeranče spolu s cibulkami, pokrájenými na kolečka, opékáme asi minutu.

4

Polévku rozdělíme do talířů, přidáme dílky pomeranče a cibulky. Posypeme růžovým pepřem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept