Jednoduchý recept

Vepřové žebírko moravské

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26545

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
30 g Mandle
150 g Moravské uzené maso
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny vařené (průměr)
750 g Vepřová žebra
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 294kJ
8% Sacharidy 30 g
73% Tuky 55 g
19% Sodík 389 mg
70% Bílkoviny 39 g

Vepřové žebírko moravské postup přípravy receptu:

1

Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.

2

Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.

3

Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept