Vepřové žebírko frankfurtské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko frankfurtské
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
200 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Párky Frankfurtské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 753,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko frankfurtské postup přípravy receptu:
1 | Žebírka trochu naklepeme, posypeme solí a pepřem. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, vložíme žebírka a smažíme po obou stranách asi 6 minut. |
2 | Minutu před koncem smažení přisypeme na slabá kolečka nakrájené frankfurtské párky a smažíme spolu s žebírky. Maso vyndáme, párky ponecháme v pánvi. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme trochou vývaru a vaříme 20 minut. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |