Vepřové žebírko se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 652,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Žebírka trochu naklepeme, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky, papriky bez jádřinců na proužky, rajčata na srpečky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo s kvalitním olejem, vložíme žebírka a usmažíme z obou stran. Žebírka vyndáme a teprve nyní osolíme a opepříme. Do pánve do tuku vsypeme pokrájenou zeleninu a pár minut podusíme. |
3 | Porce žebírek na talířích obložíme podušenou zeleninou a zakapeme trochou šťávy z pánve. Vše posypeme posekanou petrželkou. |