Recept

Zelné závitky s rýží a drůbežím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 26553

Ingredience

50 g Anglická slanina
50 g Cibule
300 g Drůbeží maso
50 g Houby sušené
1 hrst Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
50 g Rýže dušená
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
50 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 104kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 17 g
8% Sodík 160 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zelné závitky s rýží a drůbežím masem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme náplň: Rýži spaříme, osmahneme na tuku, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na kostičkách slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a podusíme. Když je maso měkké, pokrájíme ho na menší kousky a přidáme i se šťávou do rýže. Vmícháme dušené houby, nasekanou petrželku, vejce, osolíme, podle potřeby zahustíme strouhankou a dáme vychladit.

2

Hlávku zelí rozebereme na listy a každý zvlášť spaříme. Na listech rozklepeme žebra a naplníme je připravenou směsí. Svineme, převážeme nití, urovnáme do vymaštěné zapékací mísy a pečeme v troubě doměkka. Během pečení můžeme podlít vodou. Ozdobíme kolečky oloupaných rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept