Zelné závitky s rýží a drůbežím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s rýží a drůbežím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 26553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
50 g | Cibule |
300 g | Drůbeží maso |
50 g | Houby sušené |
1 hrst | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
50 g | Rýže dušená |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Rajčata, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Houby sušené, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s rýží a drůbežím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme náplň: Rýži spaříme, osmahneme na tuku, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na kostičkách slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a podusíme. Když je maso měkké, pokrájíme ho na menší kousky a přidáme i se šťávou do rýže. Vmícháme dušené houby, nasekanou petrželku, vejce, osolíme, podle potřeby zahustíme strouhankou a dáme vychladit. |
2 | Hlávku zelí rozebereme na listy a každý zvlášť spaříme. Na listech rozklepeme žebra a naplníme je připravenou směsí. Svineme, převážeme nití, urovnáme do vymaštěné zapékací mísy a pečeme v troubě doměkka. Během pečení můžeme podlít vodou. Ozdobíme kolečky oloupaných rajčat. |