Banánovo-ořechový zákusek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánovo-ořechový zákusek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 26554 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Banány |
175 g | Datle |
28 g | Máslo čerstvé |
160 g | Med včelí |
330 g | Mouka mandlová |
60 ml | Olej rostlinný |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 18,6mg |
Draslík | 154,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 44,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Datle, Med včelí, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Soda jedlá, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánovo-ořechový zákusek postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4. Obdélníkový pečící plech vymažeme máslem. |
2 | Rozmačkáme banán, nasekáme datle a vlašské ořechy a rozpustíme si máslo. V mixéru smícháme všechny přísady. Datle a vlašské ořechy můžeme přidat do směsi a dobře je rozmixujeme nebo je přidáme později, pokud chceme, aby byly větší kousky. Záleží, jakou konzistenci máme raději. |
3 | Těsto nalijeme na plech a pečeme 25-30 minut nebo dokud nůž po zapíchnutí do těsta nebude čistý. |