Zelné závitky plněné sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky plněné sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 26557 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Tuk |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36,1mg |
---|---|
Cholesterol | 40,4mg |
Draslík | 0,8mg |
Vláknina | 852,7mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky plněné sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z hlávky zelí vyřízneme košťál, poté rozebereme na jednotlivé listy, každý spaříme vroucí vodou a rozložíme je tak, aby vychladly. |
2 | Žebra naklepeme nebo seřízneme na sílu listu. |
3 | Sýr nakrájíme na hranolky a každý klademe na list. Svineme, osolíme, opepříme a spíchneme párátky. Závitky opékáme z obou stran na tuku a hotové je obkládáme listy hlávkového salátu. |